Datum objave/ažuriranja: 01.12.2021.

Dobrodošli na web stranicu www.slatkopis.com (u daljnjem tekstu: web stranica) koja je u vlasništvu O slatkom j.d.o.o. (ovdje ‘O slatkom).

Dopušteno vam je koristiti ovu web stranicu bez davanja osobnih podataka, ali ako pošaljete svoje osobne podatke, smatra se da se pridržavate njihove obrade u skladu s ovom Politikom zaštite privatnosti, koja sadrži podatke o tome koje osobne podatke prikupljamo, kako ih obrađujemo, u koju svrhu i koja su vaša prava. Stoga vas ljubazno molimo da prije korištenja ove web stranice temeljito pročitate ovu Politiku zaštite privatnosti.

Voditeljica podataka je Petra Jelenić iz Samobora, Milana Dvoržaka 4, OIB: 32868598208.

Prikupljamo osobne podatke naših korisnika i posjetitelja stranice u skladu s općim propisima, uključujući GDPR 2016/679. Prikupljamo samo one podatke koji su nužni za obradu i čuvamo ih samo onoliko koliko su potrebni u tu svrhu. Također, poduzeli smo niz zakonitih, tehničkih i organizacijskih mjera kako bismo zaštitili osobne podatke i spriječili njihovu neovlaštenu obradu.

Osobne podatke naših korisnika i posjetitelja stranice prikupljamo samo u slučaju kada takve podatke daju dobrovoljno. Korisnici mogu u bilo kojem trenutku odbiti dostavu svojih osobnih podataka, ali u tom slučaju neće moći koristiti sve sadržaje i usluge naše web stranice.

1. ŠTO PRIKUPLJAMO

Kada pristupate našoj web stranici, vi nam dostavljate, a mi obrađujemo vaše sljedeće osobne podatke:

1.1. Osobni podaci koji se dragovoljno dostavljaju prilikom korištenja bilo koje usluge O slatkom

Web stranica

 • Osobni podaci koji se odnose na vaš identitet na web stranici mogu uključivati vaše ime, adresu e-pošte i telefon tako da nam možete slati upite putem obrasca za kontakt.
 • O slatkom će koristiti osobne podatke korisnika u svrhu poboljšanja korisničke podrške. Informacije koje nam dajete pomažu nam da učinkovitije odgovorimo na vaše potrebe i zahtjeve. Isto tako, vaše povratne informacije će se koristiti samo u svrhu poboljšanja naših proizvoda i usluga.
 • Online kupnji proizvoda može se pristupiti putem online sustava kupnje na našoj web stranici pod braintreepayments.com gdje će se od vas tražiti da pošaljete osobne podatke uključujući svoje ime, adresu e-pošte i telefonski broj. Ovi podaci ili dio njih kao što su ime, prezime bit će dostupni O slatkom u svrhu uzimanja dokaza i identifikacije kupca, kao i kontakta prilikom preuzimanja naručenih proizvoda.
 • Braintree Payments obrađuje osobne podatke u skladu sa svojim Pravilima privatnosti.

Svi podaci o kupcima/korisnicima strogo se čuvaju i dostupni su samo O slatkom, kojima su ti podaci potrebni za obavljanje svog posla, te našim poslovnim partnerima koji nam omogućuju da Vam pružimo naše usluge u potpunosti.

Elektronička pošta

 • O slatkom koristit će Vašu e-poštu samo za komunikaciju prilikom narudžbe proizvoda, dostavljanja informacije kada je narudžba spremna za preuzimanje ili ukoliko iz nekog razloga dođe do pomicanja izvršenja narudžbe.
 • Kada nam date svoju adresu e-pošte izravno ili putem obrasca za kontakt na našoj web stranici, koji uključuje vaše osobne podatke po kojima vas možemo identificirati, koristit ćemo ih isključivo kako bismo udovoljili vašim zahtjevima. Ako na vaše pitanje mora odgovoriti treća strana (partner ili dobavljač), proslijedit ćemo samo vaše pitanje bez otkrivanja vaših osobnih podataka.

1.2. Općenite informacije koje se ne mogu izravno povezati s vašim identitetom

 • Opće informacije mogu između ostalog uključivati IP adresu, približnu lokaciju i vrijeme vašeg posjeta web stranici. Međutim, ove informacije se nikako ne mogu izravno povezati s vašim identitetom.
 • Nakon prijave na našu web stranicu, sustav će postaviti “kolačiće” koji vam omogućuju primanje prilagođenih informacija s web stranice. ‘Kolačić’ je datoteka koja sadrži identifikator koji web-poslužitelj šalje vašem web-pregledniku i koji ga preglednik može pohraniti, a koristi se za kvalitetniju i pojednostavljenu upotrebljivost web stranice.
 • “Kolačići” trećih strana koriste se za dobivanje statističkih podataka o broju posjeta i korištenju naše web stranice slatkopis.com. Prikupljeni podaci uključuju IP adresu korisnika, podatke o pregledniku, jeziku, podatke o pregledniku i druge standardne statističke podatke koji se prikupljaju i analiziraju isključivo anonimno i masovno.
 • Ako ne odobravate korištenje ‘kolačića’, možete ih jednostavno izbrisati (ili blokirati) na svom računalu ili mobilnom uređaju putem postavki vašeg internet preglednika. Više informacija o upravljanju kolačićima možete pronaći na web stranici vašeg internet preglednika ili na allaboutcookies.org.

2. KORIŠTENJE PRIKUPLJENIH INFORMACIJA

Vaši osobni podaci koje prikupimo koristit će se u svrhu pružanja najbolje moguće usluge i za ispunjenje naših obveza prema vama. Vaši podaci će se koristiti u sljedeće svrhe:

 • kako bismo vas identificirali kao korisnika slatkopis.com
 • kako bi se povezali sa sustavom kupovine i financijskim transakcijama na braintreepayments.com
 • da vas identificiramo kao kupca
 • kako bismo poboljšali kvalitetu naše web stranice i spriječili moguće prijevare.

Opće informacije ne mogu se ni na koji način povezati s vama i stoga ih O slatkom može koristiti u različite zakonite svrhe.

3. DODATNE INFORMACIJE

O slatkom ne prosljeđuje osobne podatke svojih korisnika trećim stranama i njihova je sigurnost od iznimne važnosti. Razumijemo važnost koju dajete privatnosti i sigurnosti vaših osobnih podataka, stoga ih tretiramo kao “povjerljive informacije”. Međutim, mogu se pojaviti okolnosti u kojima bi treća strana mogla imati pristup vašim podacima, kao što su:

 • osobni podaci mogu biti proslijeđeni O slatkom partnerima (obrađivačima podataka), koji pružaju usluge podrške, usluge održavanja IT sustava, kompjutora i slično. Partneri koje angažiramo za podršku uslugama ili prodajno osoblje moraju prihvatiti naše standarde o zaštiti privatnosti te s njima potpisujemo vrlo restriktivne ugovore o zaštiti osobnih podataka. Poslovna politika O slatkom zahtijeva od naših zaposlenika i naših partnera koji imaju pristup povjerljivim podacima o klijentima da ne koriste ili otkrivaju osobne podatke u bilo koje druge svrhe osim onih za koje su prikupljeni.
 • O slatkom daje potrebne osobne podatke pravnim tijelima kada to nalažu mjerodavni zakoni ili pravna tijela (poput suda, Agencije za zaštitu osobnih podataka i slično).
 • u okolnostima od legitimnog interesa (kao što je djelovanje kao dokaz u sudskim postupcima i slično), O slatkom je ovlašten dati takve osobne podatke trećim stranama.
 • u slučaju da O slatkom djeluje kao stranka u poslovnim tranzicijama kao što su spajanja i preuzimanja, ukidanje, likvidacija ili prodaja cijele ili dijela nekretnine, O slatkom je ovlašten dati osobne podatke trećim stranama uključenim u navedene poslovne transakcije.
 • kada sam korisnik pristane na prijenos osobnih podataka trećim stranama, O slatkom je ovlašten podijeliti takve osobne podatke s trećim stranama.

4. VAŠA PRAVA

U svakom trenutku imate pravo zatražiti dodatne informacije o obradi vaših osobnih podataka. Također, ako nam pošaljete pismeni zahtjev, imate pravo na sljedeća prava:

 • pravo na pristup informacijama koje se odnose na vas
 • pravo na ispravak ili dopunu vaših osobnih podataka
 • pravo na brisanje vaših osobnih podataka (ako ne postoje drugi pravni razlozi za čuvanje vaših podataka)
 • pravo na ograničavanje obrade vaših osobnih podataka (na primjer, ako dajete prigovor oko točnosti vaših osobnih podataka, tijekom razdoblja dok ne utvrdimo njihovu točnost).

Štoviše, ako se vaši podaci obrađuju na temelju privole (na primjer, fotografiranje ili video snimanje na edukacijama), u svakom trenutku imate pravo povući svoju privolu slanjem zahtjeva za odjavu na info@slatkopis.com.

Zahtjeve za dodatnim informacijama, zahtjeve za ostvarivanje vaših prava i pritužbe možete slati na e-poštu: info@slatkopis.com ili redovnom poštom na O slatkom j.d.o.o., Milana Dvoržaka 4, 10430 Samobor.

Također, ako smatrate da je neko od vaših prava na bilo koji način povrijeđeno, možete podnijeti pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka (Martićeva ulica 14, Zagreb, email: azop@azop.hr).

5. POVEZNICE NA DRUGE WEB STRANICE

Na web stranici O slatkom možete pronaći poveznice na druge web stranice, portale ili društvene mreže. Ako se odlučite koristiti ih, upoznajte se s njihovim pravilima o zaštiti osobnih podataka, budući da O slatkom na njih nema utjecaja.

6. IZMJENE I DOPUNE ZAŠTITE PRIVATNOSTI

O slatkom zadržava pravo izmjene ili dopune ove Politike zaštite privatnosti. Stoga preporučujemo da ga redovito pregledavate radi mogućih promjena.

Ova Zaštita privatnosti stupa na snagu 01.12.2021.