UVJETI POSLOVANJA

Uvjeti poslovanja i korištenja podliježu Zakonu o zaštiti potrošača (NN 41/14, 110/15, 14/19) te Zakonu o obveznim odnosima (NN 35/05, 41/08, 125/11, 78/15, 29/18).

OPĆE ODREDBE

Internetska stranica slatkopis.com u vlasništvu je O slatkom j.d.o.o., za proizvodnju, trgovinu i usluge, Milana Dvoržaka 4, 10430 Samobor, OIB: 32868598208 (dalje u tekstu „O slatkom“).
O slatkom omogućuje korištenje usluga i sadržaja internetske stranice slatkopis.com (dalje u tekstu „web stranica“) koja su regulirana ovim Uvjetima poslovanja.

Uvjeti poslovanja primjenjuju se za korištenje internetske stranice slatkopis.com i odnose se na krajnje korisnike, a isti se korištenjem web stranice slažu i prihvaćaju sve odredbe ovih Uvjeta poslovanja kao i bilo koje druge odredbe ili pravila koja vrijede za bilo koji dio ove web stranice bez ograničenja i uvjeta. Ako niste suglasni s odredbama ovih Uvjeta poslovanja, molimo vas da ne pristupate web stranici kao i da ne koristite sadržaje iste. U slučaju bilo kakvih pitanja ili nejasnoća vezano uz Uvjete poslovanja, molimo da nas kontaktirate pisanim putem poštom (O slatkom j.d.o.o., Milana Dvoržaka, 10430 Samobor) ili e-mailom (info@slatkopis.com), a O slatkom će poslati pisani odgovor istim putem u najkraćem mogućem roku.

Sadržaj i svi materijali koji se nalaze na web stranici zaštićeni su autorskim pravom i u vlasništvu su O slatkom ako nije drugačije navedeno. Korištenje dijela sadržaja i/ili materijala od strane trećih osoba dozvoljeno je jedino i isključivo uz pisano odobrenje nositelja autorskih prava. Svako neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela sadržaja web stranice smatrat će se grubim kršenjem autorskih prava te podliježe sudskom sporu.

O slatkom pridržava pravo ukidanja usluge i promjene sadržaja kao i ostalih usluga koje su sastavni dio slatkopis.com internet trgovine u svako doba bez obaveze prethodne najave te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. O slatkom pridržava pravo promjene, ograničenja ili prestanak pružanja usluge web stranice u svako doba bez obaveze prethodne najave, uključivo i djelomično ili može u potpunosti ograničiti pristup kao i pružanje određenih usluga korisnicima koji krše odredbe ovih Uvjeta i Zaštite privatnosti. O slatkom se u potpunosti odriče bilo kakve odgovornosti za točnost i/ili potpunost svih informacija i sadržaja koji se nalaze na web stranici slatkopis.com.

O slatkom će nastojati na web stranicama slatkopis.com objavljivati točne i aktualne podatke, ali ne preuzima odgovornost za točnost i potpunost istih.

Korištenjem web stranice korisnik prihvaća rizike koji nastaju iz korištenja iste te prihvaća koristiti web stranicu isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

O slatkom se u potpunosti odriču svake odgovornosti za bilo kakvu štetu koja na bilo koji način može nastati korištenjem i/ili zlouporabom korištenja web stranice, a koja može nastati korisniku i/ili trećim osobama.

O slatkom ne jamče da će web stranica uvijek biti dostupna i raspoloživa, te da neće sadržavati pogreške ili viruse. Također O slatkom će nastojati otkloniti sve pogreške i poteškoće u pristupu u najkraćem mogućem roku.

O slatkom se obvezuju pružiti zaštitu osobnih podataka korisnika web stranice te je u skladu s time usvojila pravila o Zaštiti privatnosti. Web stranica koristi tzv. kolačiće (“cookies”) kako bi se korisniku omogućilo što kvalitetnije korištenje web stranice. Korištenjem web stranice smatrat će se da su korisnici u svakom trenutku upoznati i suglasni s Uvjetima poslovanja, uključujući odredbe o obradi i zaštiti osobnih podataka i mogućnostima u vezi s kolačićima.

O slatkom zadržava pravo na izmjenu ovih Uvjeta poslovanja bez prethodne najave. Sve promjene bit će objavljene na web stranici i stupaju na snagu datumom objave.

OSNOVNI POJMOVI

Prodavatelj je O slatkom j.d.o.o., za proizvodnju, trgovinu i usluge, Milana Dvoržaka 4, 10430 Samobor, OIB: 32868598208.
Trgovački sud u Zagrebu, upisan u sudski registar MBS: 05019753. Vlasnik i osoba ovlaštena za zastupanje je Petra Jelenić.
Tvrtka i sjedište pravne osobe kod koje se vode računi su: Privredna banka Zagreb d.d.,Radnička cesta 50, 10000 Zagreb – IBAN: HR5823400091110980828.

Kupac je fizička ili pravna osoba koja je punoljetna i poslovno sposobna osoba koja popuni elektronsku narudžbu, pošalje je Prodavatelju i izvrši plaćanje posredstvom web stranice slatkopis.com. Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka.

DOSTUPNOST INFORMACIJA

O slakom se obvezuje da će kupcu, prije nego što je vezan ugovorom ili ponudom, osigurati sljedeće informacije: podatke o tvrtki O slatkom (naziv i sjedište poduzeća, OIB), kontaktne podatke koji kupcu omogućuju brzu i učinkovitu komunikaciju (e-pošta, telefon), bitne karakteristike proizvoda, raspoloživost proizvoda (svaki proizvod koji se nudi na web stranici trebao bi biti raspoloživ u razumnom roku), uvjete preuzimanja proizvoda i cijene koje moraju biti jasno i nedvosmisleno određene i u kojima je uključen PDV.

KUPNJA

Glavne karakteristike proizvoda, cijene, način plaćanja i preuzimanja proizvoda odnose se na one proizvode koji su važeći u trenutku zaključenja narudžbe. Navedeni podaci će biti naznačeni uz svaki proizvod. Cijena proizvoda, u koju je uključen iznos PDV-a, vidljivi su u košarici za kupnju prije zaključenja narudžbe.

Prodavatelj će periodično, sukladno svojoj odluci stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju po cijeni koja je niža od cijene tih proizvoda u redovnoj prodaji, te se isto obvezuje vidljivo i čitljivo označiti redovnu kao i akcijsku cijenu proizvoda kao i navesti duljinu trajanja akcijske prodaje. Po isteku roka akcijske prodaje, Prodavatelj neće primati narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.

Kupoprodajni proces se odvija tako da Kupac odabirom proizvoda i popunjavanjem elektronskog formulara na web stranici naručuje proizvod. Proizvod se smatra naručenim nakon što Kupac prođe cijeli postupak narudžbe i dobije povratnu informaciju elektronskim putem od Prodavatelja da je proizvod uspješno naručen. Ukoliko kupac ne zaprimi obavijest o potvrdi narudžbe, postoji mogućnost da je pogrešno unio adresu svoje elektronske pošte. U tom slučaju molimo kupca da nas kontaktira na: info@slatkopis.com da bi provjerili je li narudžba zaprimljena.

Smatra se da Kupac jamči točnost i potpunost podataka koje je ispunio u formularu na web stranci te Prodavatelj ne odgovara za iste. Prodavatelj zadržava pravo da odbaci narudžbu i/ili ne isporuči robu ako utvrdi da su podaci netočni odnosno nepotpuni. Ukoliko niste sigurni kako izvršiti kupnju, slobodno nam pošaljite upit na info@slatkopis.com i pomoći ćemo vam napuniti košaricu.

Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi za koje je na web stranici naznačeno da su raspoloživi. Prodavatelj zadržava pravo da se zbog velikog broja narudžbi može dogoditi odstupanje u prikazanim raspoloživim proizvodima na web stranici od stvarnog stanja na skladištu. U tom slučaju Prodavatelj će kontaktirati Kupca o roku u kojem je proizvod dobavljiv i/ili ponuditi mogućnost povrata već uplaćenog iznosa.

Narudžbe za specijalne prigode i prema specifikaciji Kupca zaprimaju se putem kontakt forme na stranici Online vitrine. Unutar iste Kupac treba popuniti tražene podatke kao i dati što više detalja Prodavatelju o željenoj slastici, kolaču ili torti. Prodavatelj zadržava pravo ne prihvatiti izradu slastice po specifikaciji Kupca ukoliko ista nije u skladu s načelima i kvalitetom proizvoda koje Prodavatelj priprema i isporučuje. Rok izvršenja je minimalno 5 dana od narudžbe, a uvjeti plaćanja i preuzimanja slastice proizlaze iz direktnog dogovora Prodavatelja i Kupca.

Kupoprodajni ugovor smatra se sklopljenim u trenutku kada Prodavatelj zaprimi potvrdu da je iznos narudžbe uplaćen na njegov račun.

PLAĆANJE

Plaćanje cijene proizvoda može se izvršiti na jedan od sljedećih načina:

a) kreditnom ili debitnom karticom. Naručeni proizvodi mogu se platiti online jednom od ovih kreditnih kartica: Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro.

b) općom uplatnicom, internet ili mobilnim bankarstvom. Proizvodi za koje je zaključena narudžba mogu se plaćati u pošti, banci, internet ili mobilnim bankarstvom bilo koje banke u kojoj je otvorena mogućnost takvog načina plaćanja. Nakon potvrde narudžbe, O slatkom prosljeđuje e-mailom sve potrebne podatke za izvršenje plaćanja.

Kupac se obvezuje platiti sve naknade povezane s njegovom kupnjom kao što su troškovi podatkovnog prometa, telefona, poštanski ili bankovni troškovi transakcije i slično.

Ako Kupac ne izvrši uplatu za naručeni proizvod u roku 24 sata, Prodavatelj ne jamči raspoloživost određenog proizvoda. Naručene proizvode Prodavatelj će pripremiti nakon što uplata bude vidljiva na bankovnom računu.

Postupak kupnje za pravne osobe jednak je onome za fizičke osobe, samo u tom slučaju unesite u predviđeno polje Naziv tvrtke i potvrdite suglasnost s Uvjetima poslovanja. Za pravne osobe se ne odnose Pravila o zaštiti potrošača propisana Zakonom o zaštiti potrošača.

PREUZIMANJE NARUČENOG PROIZVODA

Priprema proizvoda i preuzimanje se vrši na adresi Gourmandise, Remetinec ulica 42, Zagreb.
Kupac je sam dužan preuzeti kupljene proizvode na navedenoj adresi i na datum i vrijeme koje mu je Prodavatelj dostavio putem e-pošte ili telefonom. U slučaju da Kupac ne preuzme proizvod na odabrani datum, O slatkom ima pravo isti ukloniti. Kupac u tom slučaju ostaje obavezan platiti cijenu kupljenog proizvoda.

SKLAPANJE UGOVORA

Ovi Uvjeti kao i pojedini uvjeti prodaje naznačeni uz informacije o određenim proizvodima predstavljaju ponudu tvrtke O slatkom j.d.o.o. za sklapanje Ugovora te kupac svojim prihvatom ponude i zaključivanjem narudžbe iste prihvaća čime se smatra da je zaključen Ugovor između kupca i tvrtke O slatkom j.d.o.o., a prema uvjetima prodaje navedenim u ovim Uvjetima.

Predmet i komercijalna svrha Ugovora je kupnja odabranog proizvoda ili usluge putem slatkopis.com uz plaćanje odgovarajuće naknade – cijene toga proizvoda ili usluge. Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem: interneta i telefona s ljudskim posredovanjem.

Ugovor stupa na snagu i obvezuje od trenutka kada kupac prihvati ponudu tvrtke O slatkom j.d.o.o. na jedan od sljedećih načina:
– plaćanjem i dovršenjem narudžbe kao registrirani ili neregistrirani kupac internet trgovine slatkopis.com
– dovršenjem narudžbe putem e-pošte na info@slatkopis.com ili putem kontakt forme na slatkopis.com i plaćanjem iste sukladno dogovoru s Prodavateljem.
U postupku registracije ili kreiranja korisničkog računa, kupac je obvezan odabrati naziv ili ime pod kojim će ostvarivati usluge i odabrati sigurnosnu zaporku te dostaviti valjanu adresu e-pošte. Svi podaci potrebni za registraciju ili kreiranje korisničkog računa moraju biti istiniti pri čemu je izričito zabranjeno korištenje ili uporaba tuđih podataka.

Registracija ili korisnički račun kreiraju se samo za jednu osobu i nije dozvoljeno priopćavati podatke o registraciji ili korisničkom računu trećim osobama. Kupac je obvezan čuvati podatke o svojoj lozinci i korisničkom računu. Nije dozvoljena uporaba tuđe registracije ili korisničkog računa.

Za kršenje odredbi Uvjeta iz ovog poglavlja, O slatkom j.d.o.o. zadržava pravo, prema slobodnoj ocjeni, ugasiti registraciju ili korisnički račun korisnika, bez obveze naknade korisniku bilo kakvog troška ili štete.

PRAVO JEDNOSTRANOG RASKIDA UGOVORA

Kupac, sukladno čl. 79 Zakona o zaštiti potrošača, nema pravo na jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji proizvoda iz razloga što je predmet ugovora lako kvarljiva roba ili roba kojoj brzo ističe rok uporabe ili roba koja je rađena po specifikaciji Kupca.

ODGOVORNOST

Slike proizvoda na web stranici/internet trgovini su realne. Proizvod može blago odstupati, posebice uzimajući u obzir moguća odstupanja u korištenim sirovinama. Sastojci proizvoda navedeni su na web stranici/internet trgovini. Korisnik se sam dužan upoznati sa sastojcima proizvoda prije njegova korištenja te se obratiti O slatkom j.d.o.o. u slučaju bilo kakvih sumnji ili pitanja. Ako je korisnik alergičan ili pak zbog svojih zdravstvenih potreba ne smije unositi određene sastojke koji se uobičajeno koriste u slasticama, korisnika se upućuje da se posebno obrati O slatkom j.d.o.o. i provjeri način pripreme proizvoda prije njegove konzumacije.

O slatkom j.d.o.o. odgovara za ispravnost prodanog proizvoda u smislu njegove zdravstvene ispravnosti. U slučaju prigovora glede proizvoda, Kupac je dužan isti vratiti u poslovnicu O slanom j.d.o.o. Kupac nema pravo na naknadu troškova povezanih s vraćanjem proizvoda.
U slučaju neispravnosti proizvoda, O slatkom j.d.o.o. će Kupcu isti zamijeniti s drugim ispravnim proizvodom. Ako to nije moguće, O slatkom j.d.o.o. će Kupcu vratiti plaćeni iznos. Kupac nema pravo na naknadu eventualne druge neizravne štete.

O slatkom j.d.o.o. ne snosi odgovornost za bilo koju štetu nastalu zbog nepravovremene isporuke proizvoda kao niti za štetu koja bi mogla nastati zbog prekida internet veze prilikom korištenja internet trgovine.

KOMUNIKACIJA S KORISNICIMA SLATKOPIS.COM

Registracijom i kupovinom dajete suglasnost da vas O slatkom u svrhu promocije usluge i proizvoda može putem elektroničke pošte obavještavati o promjenama ili dodavanja sadržaja stranicama, popustima, akcijama, proizvodima ili promjeni načina pružanja usluge. Korisnik može u svakom trenutku opozvati navedenu suglasnost.

SIGURNOST

Slatkopis.com koristi odgovarajuća tehnološka i organizacijska sredstva za zaštitu prijenosa i pohranjivanja osobnih podataka i plaćanja. Pri plaćanju na našoj internet trgovini koristite Braintree Payment – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem Internet

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Slatkopis.com se obvezuje na trajnu zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu s Uredbom (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. i Zakon o zaštiti osobnih podataka. Pročitajte više pod Zaštita privatnosti.

PRITUŽBE I SPOROVI

Slatkopis.com poštuje važeći zakon o zaštiti potrošača. Pritužba se predaje na adresu e-pošte info@slatkopis.com. Postupak rješavanja pritužbe je povjerljiv. Oslatkom j.d.o.o. nastojat će po svojim najboljim mogućnostima rješavati sporove mirnim putem, a ako to nije moguće nadležan je redovno nadležan sud u Zagrebu.

Uvjeti se primjenjuju od 01.12.2021.